Wow, wat is er veel gebeurd in de afgelopen 12 maanden….met een vliegende start zijn we in januari van start gegaan en inmiddels maken we de teller op nu de oliebollen in zicht komen. Van 2 dames met een plan, naar een club van 6 fanatieke recruitment goeroes in ons heuse echte eigen pand. We hebben veel (gave en minder gave) leermomenten gehad, juichmomenten gevierd, late uurtjes beleefd, pas op de plaats gemaakt, en nu vol gas weer door om 2017 nog meer op kwaliteit en tevreden klanten te kunnen focussen.

We zijn bij organisaties aan de slag gegaan in actief zijn in de IT, techniek, overheid, en energie die worstelden met de vraag waar ze nieuwe mensen voor hun organisatie vandaan moesten halen. Wij zijn daar de  (tijdelijke) inhouse recruitment afdeling geweest of zijn dat nog steeds. En dit is wat we daar zoal gedaan hebben:

Schaarse kandidaten aan tafel gekregen, recruitment advies gegeven, talentpools aangelegd, employer branding opgezet, recruitment proces ingericht, junior recruiter opgeleid, candidate journey leidend gemaakt, ats advies uitgebracht, en dit alles om het aantal hires te verhogen binnen de organisatie.

Ons doel voor 2017? Tevreden en ontzorgde klanten die ons terugvragen en aanbevelen! Organisaties die de grip weer terug willen op hun personele groei. Juist voor organisaties waar recruitment “erbij” gedaan wordt, hebben wij een grote meerwaarde gezien omdat onze klanten op termijn zelf in staat zijn om dit in eigen handen te nemen.

Op naar een wervelend, sprankelend, en ontzorgd 2017!!

Team Peper & Co