Al jaren werk ik als HR Professional. Ik weet nog goed dat, toen ik begon, de zoektocht naar goede kandidaten een puzzel was. Er waren zoveel vacatures, maar waar waren alle kandidaten? Werkgevers hadden het voor het uitkiezen. Wat een luxe!

En toen veranderde de arbeidsmarkt. De vacatures verminderden en het aantal mensen dat een baan zocht groeide.  Voor ons als HR-professionals weer een hele andere manier van marktbewerking.

Volgens verschillende bronnen komt er een verschuiving aan. De werkgeversmarkt verandert weer naar een werknemersmarkt. De professionals hebben het weer voor het zeggen. Voor vakgebieden waar schaarste heerst is dit al langer aan de gang. Bij Peper&Co werken wij veel met opdrachtgevers in de IT. Daar kun je al tijden spreken van schaarste aan goede kandidaten.  Onze dienstverlening is gericht op het beheersen van die schaarste. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomst. Wij werken voor onze opdrachtgevers bijvoorbeeld met talentpools om goede kandidaten te volgen op hun carrière-pad en tijdig te signaleren dat het tijd is voor een volgende stap.  Die talentpool is dedicated voor jouw organisatie, voor nu en straks.

In het advies naar de opdrachtgevers van Peper&Co bekijken we altijd samen hoe we kunnen zorgend dat de organisatie aantrekkelijk is voor de professional.  Wat is de bedrijfscultuur van de organisatie? Is je visie en missie duidelijk? Hoe zien de arbeidsvoorwaarden eruit en biedt de organisatie extra’s aan. Ook in zingeving in het werk van groot belang. Is er een mogelijkheid om flexibel te werken?  En…Be Proud and Tell It! Klinkt zo simpel, maar wordt vaak vergeten.

Kentering van de arbeidsmarkt is dus voor Peper&Co zeker niet nieuw. Wij zijn er juist van overtuigd dat wij de oplossing hebben! En voor ons geld ook: Be Proud and Tell It! Dat doen we heel graag bij jou aan tafel!

085- 8772459 | bericht@peperco.nl | www.peperco.nl