Ok, als je gelijk weet wat dit is, verraad je je leeftijd! Voor diegenen die denken dat we een spelfout bij een duur horloge bedoelen, leggen we het even uit.

In de tijd dat er nog een herrie-makend apparaat gebruikt werd om CV’s, memo’s, contracten en andere papieren info door te sturen (even graven: …de FAX!), was er nog niet veel voorhanden om gegevens op te slaan. Op veel bureaus stond een kek dingetje, waar je gegevens op kon schrijven die in een soort mini –looping gedraaid konden worden. Zeg maar een flinke lading visitekaartjes achter elkaar, die je rond kon draaien. De echte slimmerds onder ons, gebruikten deze kaartjes ook om details op te schrijven (aardige vent, chagrijnige dame, leren kennen op beurs, niet te dichtbij zitten, houdt van koffie): De ROLODEX.

In deze tijd was je netwerk nog echt goud waard, omdat je geen internet had of social media waarmee je contact kon leggen. Ook mobiele nummers waren er nauwelijks, en kon je via het algemene nummer doorverbonden worden. De echte waakhonden bij de telefoon, lieten je er niet doorheen als je iemand wilde spreken.

Hoe anders is dit vandaag de dag; je kunt via verschillende kanalen contact leggen of contactgegevens via je BFF: Google vinden. De rolodex op je bureau is eigenlijk toegankelijk voor iedereen, je kunt er alleen geen zwiep meer aan geven. En toch zijn er nog steeds partijen die vinden dat informatie van andere mensen, een soort persoonlijk eigendom is. Hoe dan? Nou, je kent het wel, je zet een vacature op je website, en de eerste reacties die je krijgt, zijn zgn. “no cure no pay” - werving & selectie bureaus. Je krijgt een anoniem CV, want de gegevens zijn “eigendom” van het bureau. Zij hebben dus nog wel een papieren rolodex staan? Wil de enige echte eigenaar van zijn/haar persoonlijke gegevens opstaan?

Juist… de enige die eigenaar is van zijn of haar eigen gegevens, is de eigenaar zelf! In dit geval, een kandidaat die mogelijk op een functie past. En waarom anoniem een CV aanbieden als de kandidaat dit zelf ook wil? Voel je ‘m al aankomen?

De rolodex hoort in het rijtje van de fax, telex, telefoon met draaischijf, floppy disk, en daar hoort ook het old skool aanbieden van anonieme CV’s bij en het No-cure-no-pay wervingsmodel.

Door de beste ingrediënten toe te passen in het recruitmentproces, kun je als organisatie op effectieve- en kostenbesparende wijze de juiste talenten binden aan jouw club. Wij komen graag langs om te vertellen hoe wij dit zien. Tenminste…… als je een beetje meer pit in je werving aandurft.

Bel je ons of bellen wij jou terug?

085- 8772459 | bericht@peperco.nl | www.peperco.nl