De rol van een salesmanager is in iedere organisatie direct duidelijk: ervoor zorgen dat organisatie succesvol aan klanten wordt verbonden. Eigenlijk is de rol van de recruiter hetzelfde; ervoor zorgen dat organisatie succesvol aan kandidaten wordt verbonden. Als we het zo uitleggen, is voor veel organisaties gelijk duidelijk hoe we dit bedoelen. En toch moet de recruiter zijn/haar werk doen met veelal veel minder tools, budget, training en in- en extern draagvlak. Blijven we even bij deze vertaalslag van de sales rol, dan doet de recruiter zoveel meer:

  • Business development:   aanbod goed afstemmen op de vraag
  • Lead generatie:    wie zit waar en wie zou interessant kunnen zijn
  • Relatiebeheer:     talentpools die continue opgevolgd worden
  • Koude acquisitie:   koud benaderen van kandidaten
  • Marketeer:   hoe en waar zijn je functies zichtbaar en wat wil je uitstralen
  • Salescoach:   de objectiviteit bewaken tussen kandidaat en manager
  • Implementatiemanager:   bij aanname ervoor zorgen dat alles voor de 1e dag geregeld is
  • Manager CRM-systeem:   verantwoordelijk voor ATS / kandidatendatabase

En zo kunnen we nog even doorgaan….(denk aan arbeidsmarkt-communicatie, candidate journey, employer branding, sollicitatiegesprekken, events, etc.). De tijd van een vacature plaatsen en achterover leunen, ligt echt achter ons. Recruitment is een interactief en iteratief vak, waarbij de werkdruk hoog is en de resultaten niet altijd goed meetbaar.

Wil je als MKB-er ook professionele groei, denk dan eens aan een mobiele recruitmentafdeling. Zo heb je direct alle kennis en kunde in huis en kun je flexibel werken aan je personele groei. Of wil je een ervaren recruitment specialist die een junior recruiter inwerkt, ook dat kan. Onder een kop koffie kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden.

Peper & Co helpt bedrijven binnen het MKB met kennis & advies en wij kunnen jouw recruitment ook voor je uit handen nemen. Professioneel recruitment onder jouw eigen vlag. Meer weten?

bericht@peperco.nl of 085 - 8772459