Afgelopen weekend was ik op een ontzettend leuk feestje van een vriendin van mij die 40 werd. Buiten in het zonnetje bij een meertje. Loungemuziekje, leuke mensen, voeten in het zand. Je kent het vast wel. Op en top relaxed. Leuk, even bijbabbelen met haar zus die ik al een tijdje niet gesproken heb. En natuurlijk vertellen over Peper&Co en dan komt de vraag: Wat doe je nu eigenlijk als Pop Up werver bij Peper&Co?

Hoe vaak komt het voor dat je relaxed met iemand kunt bijpraten. Bij mij niet zo heel veel. Snel even met iemand bijpraten als je in de rij staat bij de kassa, op het schoolplein, bij de sportschool. En ook dan krijg je de vraag. Wat doe je eigenlijk bij Peper&Co. Tja, beantwoordt dat maar eens in de paar minuten aandacht die je van je gesprekspartner krijgt.

Herken je dat? Dat iemand je een vraag stelt en je weet dat je maar heel even de aandacht hebt. En jij wilt zo graag enthousiast vertellen over wat je nu eigenlijk doet. Maar de omstandigheden zijn er niet naar.

Dan is het werk wat wij doen bij Peper&Co nou net even te leuk om in een paar seconden uit te leggen!

Voor iedereen die benieuwd is wat een Pop Up Werver nu eigenlijk doet heb ik eens even een werkdag bijgehouden. Kan ik gelijk al mijn vriendinnen deze blog laten lezen J.

Dus…een werkdag van een Pop Up Werver bij Peper&Co.

Goeeeedemorgen! Rise and shine.

Omdat je als Pop-Up werver ook onder de naam van de opdrachtgever werkt heb je eigenlijk gedurende dag verschillen petten op.

Ik begin de dag met mijn Peper&Co pet.

09.00 uur Vandaag spreken we met de Peper&Co collega’s af in Delft. Lekker centraal. Wij werken landelijk bij Peper&Co, dus ontmoeten we elkaar op een logische plek. Elke week praten we elkaar bij. Tips and Trics uitwisselen en de week voor en nabespreken.  Hoe gaat het met de projecten die we draaien? Wat zijn de nieuwste recruitment ontwikkelingen. Wat willen we delen met onze Peper&Co volgers op social media?

11:00 uur Ik post daarna een tweet op twitter en LinkedIn. Peper&Co groeit snel. Dus we zijn op zoek naar nieuwe collega’s!

12:30 uur Als dat gedaan is ga ik voor mijn opdrachtgever aan de slag. Ik zet mijn andere pet op!

Momenteel werk ik voor een IT-startup waarvoor ik landelijk consultants source.! Ik werk aan een talentpool die we nog lang kunnen gaan gebruiken. Vandaag ga ik de kandidaten met mijn collega bespreken. Wie nodigen we uit en wie vallen er helaas af. Met een aantal kandidaten plan ik een kennismakingsgesprek in. Volgende week dus weer op pad! Leuk! Ik spreek de kandidaten altijd op een locatie in het land. Ik ga er van uit dat het goede gesprekken zijn en dat mijn collega daarna het gesprek kan overnemen. Zou tof zijn als er weer een nieuwe collega aangenomen kan worden!

Dan aan de slag met het bewerken van de website van mijn opdrachtgever. De hits op de site groeien! Dat is een goed teken. Mijn arbeidsmarktcommunicatie inspanningen werken. Tijd om ook weer eens kritisch naar onze site te kijken. Blijven wij wel aantrekkelijk genoeg voor nieuwe medewerkers?

15.00 uur Nog even verwissel ik van pet. Ik sluit de dag af met het bekijken van de reacties op mijn Peper&Co post op social media. Yes, weer extra volgers! Enne…volg jij ons eigenlijk al?

Vandaag wat eerder gestopt en mijn gezinspet opgedaan.

20:00 uur Rust in huis. Nog even petje wisselen. Ik ben nu thuis en ga nog lekker even een aantal uur sourcen voor mijn opdrachtgever.

22:00 uur  Weg pet. Tijd voor mijn slaapmuts!

 

085- 8772459 | bericht@peperco.nl | www.peperco.nl