Aantrekken van de juiste talenten
Millennials en andere generaties zoeken naar banen die meer bieden dan alleen een salaris; ze zoeken naar rollen die overeenkomen met hun normen en waarden. Bij Peper & Co snappen we dat volledig. Daarom zetten we vol in op het helder overbrengen van de cultuur van onze klanten, al vanaf het eerste contact tijdens het recruitmentproces. Wij proberen jouw organisatie samen te brengen met een kandidaat die daadwerkelijk in het bedrijfsplaatje past. Dit trekt niet alleen de juiste mensen aan, maar zorgt er ook voor dat ze blijven. Door de nadruk te leggen op een cultural fit, verkleinen we de kans op vroegtijdig vertrek aanzienlijk, wat op de lange termijn een hoop tijd en geld bespaart. Kort gezegd, het matchen op culturele waarden is geen bijzaak, maar ook een strategische keuze.

Praktische tips voor het recruitmentproces

  • Definiëren van organisatiecultuur: Begin het interview door de kandidaat te informeren over de cultuur binnen je bedrijf. Dit helpt hen te begrijpen wat je biedt en verwacht​​.
  • Vragen naar de gewenste werkomgeving: Vraag kandidaten direct naar het type werkomgeving waar ze zich het meest comfortabel in voelen. Dit helpt te bepalen of ze kunnen aarden binnen jouw bedrijfscultuur​​.
  • Gebruik van gedragsgerichte vragen: Gedragsgerichte interviewvragen bieden informatie die kan helpen bepalen of een kandidaat goed zou reageren op jouw bedrijfscultuur en gangbare werk gerelateerde scenario's​​.

Het toepassen van culture matching binnen het wervingsproces is een krachtige aanpak om zowel geschikt talent te vinden als een hechte bedrijfscultuur op te bouwen. Een open gesprek over de kernwaarden en de cultuur van je organisatie, gecombineerd met doelgerichte vragen tijdens het sollicitatiegesprek, vergroot de kans op een match die zowel de werknemerstevredenheid als het bedrijfssucces ten goede komt. Bij Peper & Co geloven we dat een cultural match de sleutel is tot succes, zowel voor de individu als voor de organisatie. Zo zetten we bij Peper & Co de standaard voor een bruisende werkomgeving die barst van het talent, gedreven door passie en verbondenheid.