Dit onderzoek toont aan dat de traditionele 9-tot-5-werkdag achterhaald is en dat de verwachtingen van kandidaten in de loop der jaren zijn veranderd. Dankzij de coronapandemie hebben mensen een nieuwe norm op de werkplek omarmd, met een groeiend verlangen naar vrijheid en flexibiliteit.

Bedrijven spelen in op deze veranderingen door meer flexibiliteit te bieden en zich te richten op secundaire arbeidsvoorwaarden. Een voorbeeld hiervan is dat maar liefst 42% van de Gen Z-medewerkers aangeeft dat ze de mogelijkheid hebben om flexibel te werken of vanuit huis. Hoewel de motiverende factoren voor werkkeuzes verschillen per generatie, zijn ze het er allemaal over eens dat ze willen werken voor organisaties die passen bij hun waarden.

Werkplekken worden, net als de samenleving als geheel, steeds diverser. Om toptalent aan te trekken, moeten recruiters hun wervingsmethoden aanpassen aan de specifieke behoeften van kandidaten. Het is belangrijk om te begrijpen wat kandidaten belangrijk vinden, de selectiecriteria aan te passen en veranderende behoeften te omarmen. Succesvolle werving betekent een balans vinden tussen effectieve bestaande strategieën en nieuwe benaderingen om de interesse van kandidaten uit alle groepen te wekken. Bedrijven die dit voor elkaar krijgen, hebben een grotere kans om het toptalent aan te trekken dat ze nodig hebben.

En dat is waar Peper & Co in beeld komt. Wij begrijpen dat elk recruitmentproject uniek is. Daarom werken we met een team van experts en hebben we een flexibele schil van recruiters beschikbaar. Of je nu tijdelijke hulp nodig hebt vanwege zwangerschapsverlof, vakantievervanging of een tijdelijke piek in vacatures, wij bieden maatwerk om de beste kandidaten te vinden die perfect passen bij jouw organisatie. Kies voor Peper & Co en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het aantrekken van toptalent.