Maar hoe staat het eigenlijk met offboarding in Nederland?
Uit onderzoek blijkt dat één op de drie bedrijven moeite heeft met het afhandelen van vertrekkers. Slechts 12% van de ondervraagden beweert hier heel goed in te zijn, terwijl meer dan 30% toegeeft dat hun organisatie slecht scoort op dit vlak. Dit laat zien dat er nog veel verbeterd kan worden op dit gebied.

Een effectief offboardingsproces is belangrijk voor het opbouwen van een sterke employer branding en het verminderen van personeelsverloop. Het helpt bovendien bij het behouden van kennis en vaardigheden binnen de organisatie en zorgt voor een positieve werknemerservaring. Niet te vergeten, tevreden vertrekkende werknemers verspreiden positieve verhalen binnen hun netwerk, wat kan helpen bij het aantrekken van nieuw talent.

Maar hoe pak je dit aan?
Begin met een duidelijk afscheidsproces en zorg ervoor dat je alle regels en wetten volgt. Informeer de werknemer over eventuele verplichtingen na het vertrek en zorg dat alle administratie rondom de contractbeëindiging in orde is. Ook kan het handig zijn om een evaluatiegesprek in te plannen met de werknemer, om het afscheid te bespreken.

Een succesvolle offboarding vraagt om maatwerk, afhankelijk van de situatie en de grootte van het bedrijf. Denk aan goede communicatie tussen werkgever en werknemer, naleving van alle relevante wetgeving en bijvoorbeeld een afscheidsplan. Het is ook belangrijk om te kijken naar de reden waarom iemand vertrekt en wat er beter kan in het afscheidsproces. Door te evalueren hoe het afscheid is verlopen, kunnen zowel werkgever als werknemer leren en groeien.

Heb je al ervaring met offboarding, maar wil jij dit proces verbeteren?
Om je offboardingsproces te optimaliseren, ontwikkel je een strategie met duidelijke stappen, maak je een checklist om niets over het hoofd te zien, stel je een tijdlijn op, verzamel je alle benodigde documenten, en zorg je voor een passend afscheid. Het contact opnemen met de volgende werkgever van de werknemer zou ook een elegante touch kunnen zijn.

Hulp nodig?
Bij Peper & Co begrijpen we het belang van een soepele overgang, zowel voor de vertrekkende werknemer als voor het bedrijf. Onze aanpak is erop gericht om de offboarding niet alleen als een einde, maar als een nieuw begin te zien. Ons doel is om zowel de werknemer als de organisatie sterker te maken voor de toekomst.

Dus, hoe ga jij om met offboarding? Heb je het proces goed ingericht of zijn er gebieden waarop je kunt verbeteren? Bij Peper & Co staan we klaar om dit proces samen met jou en je organisatie naar een hoger niveau te tillen, zodat elke transitie positief bijdraagt aan zowel persoonlijke als bedrijfsgroei!