Nu geldt dit bijna net zo voor de doelgroep Recruiters. Echt bijna ieder bedrijf ziet nu de meerwaarde in van een vaste Recruiter, het zij voor organisaties die geen eigen Recruiter in huis hebben, hetzij voor organisaties die de noodzaak hebben om het huidige team uit te breiden met nog meer Recruiters. Wat goed is, is dat nu dan eindelijk de Recruiter wordt gezien als noodzakelijk goed, ipv “het recruitertje dat nu maar even de vacatures invult, meer doet hij/zij niet”. Wat minder goed is, wanneer de hiringmanager/recruitment manager op zoek gaat naar een eigen recruiter, die precies in het geschetste plaatje past van de vacaturehouder, afwijken hiervan wordt dan vaak een no-go, wat dan vaak weer leidt tot geen vervulling van de vacature; men is te kritisch en blijft te kritisch.

Een goede Recruiter is een recruiter, die continue zichzelf ontwikkelt op het gebied van de huidige veranderingen in “Recruitmentland” en hierdoor dus steeds vaardiger en kundiger wordt in zijn vakgebied. 

Dus, beste hiring-manager-op-zoek-naar-een-Recruiter, ook hier geldt: het schaap met 11 poten in dit geval, bestaat niet. Goede recruiters zijn net Inspector Gadgets, als je zo iemand in je team hebt zitten, die naast A-Z recruitment ook verder ontwikkelt, dan krijg je een Recruiter met 4 schapenpoten in je team, die door zelfontwikkeling en groei in no time die 11epoot er aan weet te naaien.

 

Wij helpen onze opdrachtgevers met de tijdelijke invulling van een recruiter, zodat de grootste piek kan worden opgevangen, ondertussen verzorgen wij de werving van de vaste Recruiter. Natuurlijk komt het ook voor dat er geen behoefte is aan een vaste Recruiter, maar wel hulp op het gebied van advies en inrichting van recruitment, of gewoon puur het invullen van 1 of meerdere vacatures. 

 

Peper & Co beschikt over een groot netwerk van Recruiters, in alle smaken en kleuren. Dat wil zeggen: 

Interim Recruiter op zzp-basis  

De Recruiter is werkzaam op basis van de behoefte die opdrachtgever heeft bijv een tijdelijke piek, of bijv zwangerschapsverlof.

Project Recruiter 

Onze eigen Peper & Co recruiters die klanten helpen met advies, inrichting en uitvoering van hun recruitmentprocessen tbv het recruitmentvraagstuk, dit doen wij deels op de werkvloer bij de klant.

Sourcing Recruiter

Onze eigen Peper & Co recruiters, die klanten helpen met sourcing en headhunting van hun vacatures. Dit doen wij per functie en niet per dezelfde vacature. 

Deta Recruiter

Wij hebben gemerkt dat, hoewel er grote vraag is naar vaste recruiters, opdrachtgevers echt heel kritisch zijn in het selecteren van de ideale 11-potige schaap. Daarom bieden wij sinds kort een nieuwe dienst aan, o.b.v. een detavast constructie. Zo verlaag je zelf het risico om meteen een contract op de payrol aan te gaan en kun je indien er geen match is, verder kijken zonder dat je nog lang vast zit aan een kandidaat die niet past.

Consultancy Recruiter

Wij bieden een training & opleiding aan voor junior recruiters, dit kan interessant zijn, als je openstaat om het team aan te vullen met een junior recruiter, inclusief een door ons op maat gemaakte inhousetraining, bij jou op de werkvloer.

 

Is jouw goede voornemen voor dit jaar, het recruitmentvraagstuk om te willen zetten naar een gepeperd recruitmentproces? Neem dan contact op met Hamida Mansoor 06-16009660 | 085-8772459 of stuur een bericht@peperco.nl

 

Nodig je ons deze maand al uit voor een kennismaking, dan nemen we graag ons jaarlijks nieuwjaarsgeschenk voor je mee! En kijken er naar uit om dit volgend jaar nog een keer te mogen doen, maar dan als relatie.

 

Peper & Co helpt uw bedrijf groeien met talent!