Het is alweer even geleden dat u samen de hand geschud heeft en de papierwinkel rondgemaakt is. En dan is het grote wachten aangebroken; zeker als er sprake is van een (flinke) opzegtermijn. Ook hierna is ieder detail van belang voor de indruk die u als prettige werkgever maakt: de info voor de 1e werkdag, een bloemetje of taart, de inlog/laptop/telefoon die al klaarstaan, een inwerkprogramma wat voorbereid is, de collega’s die geïnformeerd zijn, en noem zo maar op. Bent u zelf weleens op een feestje geweest waar alles klopte? Grote kans dat u daar nog weleens over praat; en het zijn vaak de kleine dingen die het doen. Dit noemen we “onboarding”, en ook daar vertellen we u graag meer over!

Niet alleen is het een prettige start voor uw nieuwe collega en voor u... Het heeft nog een bijkomend voordeel: Medewerkers die een prettig sollicitatieproces hebben doorlopen, en goed ontvangen zijn, rollen makkelijker de rode loper uit voor nòg meer nieuwe collega’s. Vol enthousiasme vertellen ze over hun ervaring (de zgn “candidate experience”) en zijn trots om te vertellen welke stap ze gemaakt hebben (en waarom). Vraag dit ook gerust aan uw nieuwe medewerker en nog een hele belangrijke: vraag om feedback! Hoe heeft hij of zij het sollicitatieproces ervaren en wat kan er in zijn of haar ogen beter?

We hebben u de afgelopen weken meegenomen in een serie van 6 blogs rondom de kandidatenreis. De andere 5 blogs zijn uiteraard op onze site terug te lezen. Zit er een onderwerp tussen, waar u graag nog eens over van gedachten wilt wisselen? Onze recruitment adviseurs staan graag voor u klaar! Peper & Co neemt u graag aan de hand mee in de wondere en oh zo leuke wereld van recruitment! Bericht@peperco.nl of 085 – 8772459