Een aantal weken geleden kregen wij van een drietal klanten tegelijkertijd deze vraag:

"We hebben een enthousiaste medewerker die tijd en energie in recruitment wil steken, maar niet goed weet waar ze (waren alle 3 dames) moet beginnen." 

Voor alle 3 relaties, geldt dat we gaan inventariseren wat de huidige kennis is van deze medewerker. Vanaf daar gaan we ons recruitmentstappenplan doorlopen en trainen. Zo leggen we alle basisprincipes uit van recruitment, laten een aantal systemen zien die nuttig zijn, geven een uitgebreide sourcing- en socialmediatraining en laten de nieuwbakken recruiter vooral de rol van verbinder zijn. Recruitment is een heus vak, wat je er niet “even bij” doet, wil je succesvol zijn. Begin 2016 hebben we ook zo’n soortgelijk traject gedaan bij een enthousiaste officemanager en het leuke is dat deze dame inmiddels een strak rijdende recruitment trein bestuurt.

Mocht u ook overwegen om een recruiter aan te stellen en zoekt u een partner die hem of haar kan inwerken / trainen / opleiden op uw locatie? Zoek niet langer! De Recruitment Partners van Peper & Co maken na onze peiling een onderbouwd traject op maat en kunnen daarna op afroep beschikbaar blijven als recruitment coach. Kunt u gewoon verder met de zakelijke groei van uw organisatie!