De kerstboom is weer opgeborgen, de leftover kerstpakketten zijn opgehaald, de nieuwjaarsborrels en dito wensen zijn weer achter de rug, tijd om de mouwen weer flink op te stropen voor een mooi nieuw (boek) jaar. De economie trekt aan, er is weer ruimte voor nieuwe plannen en groei en daar hoort natuurlijk ook nieuw personeel bij. Niet alleen om flink door te pakken met mooie ambities, maar ook je personeel ruikt dat er weer kansen op de arbeidsmarkt komen. Tijd voor een strak personeelsplan; wat verwacht je qua instroom, doorstroom en uitstroom? En welke nieuwe rollen ga je nodig hebben voor al je mooie plannen?

Op je netvlies? Mooi, dan is de vraag geformuleerd. Door naar het volgende punt: aanbod. Waar ga je deze in kaart gebrachte mensen vandaan halen? Een aantal mogelijkheden die vast in je opgekomen zijn:

  • advertentie plaatsen;
  • uitzendbureau bellen;
  • werving- en selectiebureau inschakelen;
  • vacature op eigen site zetten.

En dan gewoon afwachten! Iedereen wil natuurlijk bij zo’n gaaf bedrijf werken, daar weet jij alles van! Doe nu gewoon even je ogen dicht (na het lezen natuurlijk) en zie een prachtige winkel, ingericht met de mooiste spullen en gadgets en een dol enthousiaste verkoper die vol hoop wacht op net zulke enthousiaste klanten. Hoe krijgt deze winkelier de klanten zijn winkel in en hoe weten de klanten wat de winkel te bieden heeft?

Plug & Play recruitment. Al vanaf 1 dag per week helpen onze adviseurs met alles wat jij uit handen wilt geven voor wat betreft recruitment: schaalbaar en flexibel. Biedt ons koffie aan en we leggen uit hoe we werken, kun jij zelf kijken of dit past in jouw organisatie. Strategisch personeelplan 2017: bring it on!