Kan dit ook gebeuren bij uw bedrijf als u sollicitanten aan tafel krijgt? Niet zozeer dat ze identiteitsfraude plegen, maar wel dat ze niet alles vertellen wat u nou precies wilt weten. We zien nog steeds vaak dat 10 minuten voorafgaand aan een sollicitatiegesprek een CV van de printer wordt geplukt en dat het sollicitatiegesprek vooral gebruikt wordt om samen het CV door te nemen.

Wat doet u aan voorwerk en wat kunt u allemaal binnen de letter van de privacywet doen? Hoe hard oordeelt u als u toch nog even de social media-profielen checkt en iemand daar in schaarse kleding, stomdronken, of actief participeert in het kamp van een politieke partij die niet uw voorkeur geniet?

De recruitment adviseurs van Peper & Co kunnen u meenemen in de voorbereiding van een effectief sollicitatiegesprek. Wij kunnen helpen bij het stellen van de juiste vragen of juist vermijden van de voor de hand liggende. Welke media kunt u checken, wanneer is het relevant en hoe gaat u om met referenties inwinnen. Ook daar kunnen wij bij helpen, want welke vragen kun je nou wel en niet stellen en aan wie moet je deze vragen stellen?

Niet alles is wat het lijkt......

We komen graag langs om hier met u over te sparren. E-mail ons: bericht@peperco.nl of bel 085 – 8772459.