Een expert die de rest voor u beheert/uitvoert en dat in een rap tempo, hoe fijn is dat? Ja, het kost investering in geld, maar veel minder in tijd. Kijk zelf eens naar uw eigen expertise, waar u echt goed in bent en vaak dus ook goed en snel kan uitvoeren, dat levert u toch veel meer rendement op?

Time is money, so they say. Let er wel altijd op dat de keuze om iets uit te besteden niet als reden heeft omdat u de werkzaamheden niet leuk vindt om te doen. De reden dat u iets wilt uitbesteden aan een externe partij is omdat het u tijd, overzicht en misschien wel omzet oplevert, terwijl u zich kunt richten op uw eigen expertise. Uitbesteden van werk is geen kadootje, maar nodig. Uw klus wordt door experts uitgevoerd, experts… dus zijn ze veel sneller en beter dan u, wat dan toch echt zorgt voor een kostenbesparing

 

Als we kijken naar Personeelsmanagement, onze expertise, zien we ook regelmatig dat er organisaties zijn die per se de werving zelf willen doen en absoluut niet met een extern bureau willen werken. Dit begrijpen we wel, we merken dat dit soort bedrijven angst hebben om recruitment uit te besteden vanwege slechte ervaringen uit het verleden. Wij overtuigen potentiele opdrachtgevers, dat het uitbesteden van hun recruitment aan Peper & Co succes en rendement oplevert als ze ervoor kiezen onze experts in te schakelen. Klinkt een beetje cliché, maar wij doen het echt anders. Ik kom regelmatig bedrijven tegen, die al ruim 3 tot 12 maanden (en soms langer) aan het zoeken zijn naar hun ideale kandidaat, en vanwege “kostenbesparingen” dit niet uit te besteden, omdat ze geloven dat ze dit zelf kunnen doen. 

Zo kan het zijn dat je als bedrijf 13 maanden verder bent en misschien dan de 1e hire zelf hebt binnengehaald of soms lukt het ook helemaal niet. Waar wij dit wellicht binnen 3 maanden voor mekaar hadden kunnen krijgen. Zo zien wij vaak dat bedrijven vaak hun recruitmentprocessen en zichtbaarheid niet op orde of in beeld hebben, waardoor potentiele kandidaten geen weet hebben dat uw bedrijf wellicht de uitdaging biedt waar dit talent naar op zoek is. Wij helpen met advies, inrichting en uitvoering. En sluiten af indien gewenst met een recruitmenttraining op maat, zodat u of een medewerker van uw bedrijf dit een volgende keer goed zelf kan. 

 

Mijn administratie, juridische zaken en binnenkort mijn marketing, zijn zaken die ik heb uitbesteed, omdat ik hier zelf weinig kennis van heb. Dit betekent dus een kostenbesparing voor mij. Raar he, want ik betaal om uit te besteden, maar krijg er wel het dubbele voor terug door hierin te investeren. Sales en HR-zaken doe ik zelf, niet alleen omdat ik het superleuk vind, maar vooral omdat ik hier kennis van heb. 

 

Een greep uit onze projecten waar we momenteel actief zijn:

- BlueCielo ECM Solutions: Inhouse recruitmentprocessen EMEA (her)inrichten. Tevens helpen we ze hun jobmarketing, zichtbaarheid op het gebied van recruitment te vergroten, hier hebben wij een coördinerende rol op het gebied van Recruitment, IT- en staff functies.

- CPMview Consulting: Sourcing-opdracht, remote. Deze opdracht betreft het sourcen, en benaderen van Business Consultants.

- OIS BV: Voor deze klant, richten we recruitment A-Z in, zorgen wij voor hun online zichtbaarheid tbv hun vacatures en zullen wij een Recruiter werven, die wij vervolgens een recruitment training zullen geven, zodat deze in staat zal zijn om e.e.a. zelf op te kunnen oppakken, met ons als achterban. Sourcing en werving selectie van meerdere zware IT-functies. 

- Projectondernemers: Klant heeft groeiwens met personeel. Hier voeren wij recruitment van A tot Z uit. Zichtbaarheid organisatie en vacatures, recruitmentadministratie, werving en selectie, recruitment training op maat (opleiding voor nieuw te werven office manager/recruiter). 

 

Onze projecten hebben een duur van 3-6 maanden, een enkele keer is dit langer of korter. Wij werken met eigen experts op projecten, maar ook met een flexibele schil, ZZP-recruiters, als er bijvoorbeeld sprake is van tijdelijke recruitmentbehoefte door zwangerschapsverlof, vakantievervanging, tijdelijke piek in vacatures.

 

Wilt u ook meer weten over het uitbesteden van in dit geval uw Recruitment, of wilt u eens sparren met ons omtrent uw behoeften en wat de mogelijkheden zijn?  www.peperco.nl | 085-8772459 | hallo@peperco.nl

 

Uitbesteden of niet? Bij twijfel neem je contact met ons op. Wij denken graag met je mee. 

Koffie?