Een kandidaat die op sollicitatiegesprek komt, zal een zekere gezonde spanning meenemen. Voorbereid, ingelezen, beste pak uit de kast, een laatste blik in de spiegel en zijn of haar stinkende best doen om indruk te maken. Doet u dit ook als werkgever? U kunt 10 minuten voor het gesprek het CV van de printer plukken, en hopen op een spontaan verloop van het gesprek. Of u heeft achtergrondinformatie over vorige werkgevers opgezocht, (openbare) social media uitgeplozen, gerichte vragen opgesteld, en een frisse ruimte geregeld. Ook u kunt maar 1x een goede indruk maken. In de huidige arbeidsmarkt bestaat ook zo maar de kans dat u als werkgever min of meer bij de kandidaat solliciteert om hem of haar te overtuigen voor u te komen werken.

En als u dan een wederzijds goed gesprek heeft gehad, houdt u er dan rekening mee dat het vervolggesprek ook weer een verleidingsdans wordt. Bereid de sollicitant voor op wat hij of zij kan verwachten, en wat de strekking van het vervolggesprek wordt. Bedenk wat u uit het 2e gesprek wilt halen en praat uw collega’s bij die het volgende gesprek gaan voeren. Zo zorgt u voor echt aanvullende informatie en kunt u gericht voorbeelden toetsen, cases bespreken of vakinhoudelijke kennis meten, in plaats van een herhaald gesprek voeren. Vergeet niet de inhoud op papier met elkaar te delen; wie schrijft die blijft. Ieder contactmoment is er één waarop u als nieuwe werkgever een verpletterende indruk kunt maken; maak daar gebruik van!

U raadt het al, ook hier kunnen onze adviseurs van PEPER & CO bij helpen, om het maximale uit uw 1e indruk te halen: bericht@peperco.nl of 085 - 8772459

Deel 1-2-3 gemist? Deel 1 | Deel 2 | Deel 3