Nu is alleen de vraag, wie kiest voor wie?

Als alle wederzijdse info is uitgedeeld en er uitgebreid is kennisgemaakt, komt het moment waarop u als werkgever denkt: dit is mijn nieuwe medewerk(st)er! U stuitert de tent uit en bent volledig in uw nopjes. Een veelgemaakte fout bij deze laatste stap in de sollicitatieprocedure, is dat werkgevers ervan uit uitgaan dat zij de keus maken. Maar......it takes 2 to tango. Heeft u gevraagd hoe de kandidaat erover denkt? Kiest hij of zij ook met volle overtuiging voor u? En zo ja waarom? Zo kan het ineens zomaar zijn, dat u bijvoorbeeld de concurrentie moet aangaan met een andere kaper op de kust. Net zoals, dat u de afweging zorgvuldig maakt, geldt dit ook voor de andere kant van de tafel. Meerdere zaken spelen een rol voor zowel de werkgever als de kandidaat: het aanbod, het verloop van de procedure, de intrinsieke drijfveer, de urgentie en zwaarte van de rol, etc. En dit alles zult u beiden zorgvuldig in overweging moeten nemen. Er is een gezegde, “zoals men binnenkomt, vertrekt men ook weer” en in de vele sollicitaties die wij al mee hebben gemaakt, is dit grotendeels waar.

En als u er dan samen uit bent, kunnen de bubbels opgetrokken worden. Wederzijds is er gekozen om de uitdaging aan te gaan en dat is een feestje waard (figuurlijk gesproken dan). Niets is vanzelfsprekend en u mag in uw handen klappen dat iemand voor u gekozen heeft in deze arbeidsmarkt. Heeft u ook gevraagd aan uw nieuwe medewerker waarom hij of zij voor u gekozen heeft? Dit kan namelijk heel belangrijk zijn in het bepalen van de volgende wervingsstrategie. En, vergeet u ook niet aan uw nieuwe collega te vertellen waarom u voor hem of haar heeft gekozen? Ook dat vindt iemand prettig om te horen.

Wilt u weten wat u zelf kunt verbeteren aan alles rondom uw personele groei? PEPER & CO neemt u graag mee in de wondere en oh zo leuke wereld van recruitment! Bericht@peperco.nl of 085 – 8772459

Deel_1 Deel_2 Deel_3 Deel_4